Om Ingela

Jag började spela golf i Nynäshamn 1981. Jag fick iväg bollarna rätt bra och tyckte snabbt att golf var kul. En oerhört dedikerad tränare, Hans Göthberg, tog hand om oss ungdomar och gjorde tiden på golfbanan konstant rolig.

Efter skola reste jag jorden runt 14 månader för att sedan fortsätta läsa marknadsföring med inriktning på hotell- och resebranschen. Det tog mig till Körunda Golf- och Konferenshotell där jag arbetade 6 år, de 2 sista som hotellchef. Lätt panik för att inte komma vidare drev mig till jobb utomlands ett par år.

Väl hemma igen påbörjades golftränarutbildningen. Jag hade tur att få Matz Evensson som mentor på Nynäshamn. Åren på Nynäshamn var väldigt lärorika och det gav mig möjlighet att fortsätta på Svartinge Golf och Bro Hof Slott GC.
I augusti 2010 började jag arbeta som klubbchef till 75% på Nynäshamns GK och tränare till 25%.
2015 var det dags för nya utmaningar då jag tog min an rollen som ansvarig för Unipeg Golf Academy, Unipegs affärsområde med fokus på träning. Från ocn med hösten 2016 är jag tränare i egen regi till 100%.

Förutom golf har det genom åren varit friidrott, handboll, dykning, lite skidor och mycket musik. En kanske oväntad färdighet är att jag spelat fagott under många år. Med orkestern reste vi runt mycket och spelade för både marin, flygvapen och hemvärn. Det är inte alla som svimmat i vaktparaden utanför slottet! En fagott är inte idealiskt att marschera med…

Efter 30+ år med golf vill jag fortfarande ha mer, spela fler banor, bli bättre golfare själv och kanske framför allt, hjälpa ännu fler elever att ha roligare med sin golf.